60. rocznica Flexovit z Pierre-André de Chalendar

Flexovit celebrates 60 years of Industrial Performance Abrasives

Kontynuując nasze obchody 60-lecia, z radością powitaliśmy pana Pierre-André de Chalendar, Prezesa i Dyrektora Generalnego Saint-Gobain, wraz z panem Benoît d'Iribarne Delegatem Generalnym na Beneluks, Niemcy i Austrię w  fabryce w Eibergen. Właśnie w tym miejscu zaprezentowaliśmy nasze najnowsze innowacje uznanym użytkownikom i wykorzystaliśmy okazję, aby pochwalić się wspaniałymi osiągnięciami, które zespół Flexovit wykonał w ciągu ostatnich 60 lat.

Założony w 1958 roku, Flexovit został przejęty przez Saint-Gobain Abrasives w 1998 roku. Przejęcie poprowadził pan de Chalendar, uderzająca osobowość z pasją do wzrostu i innowacji. Od tego czasu wyrośliśmy ze specjalisty od szlifowania i przecinania na rynku holenderskim do międzynarodowego producenta kompletnego asortymentu wysokowydajnych przemysłowych narzędzi ściernych.

Podczas wizyty podkreśliliśmy nasze najnowsze osiągnięcia, w tym ściernice ceramiczne, spersonalizowane innowacyjne opakowania i postęp, jaki dokonał się w dziedzinie automatyzacji. Omówiliśmy także kilka ważnych projektów, które zostały opracowane wspólnie przez Saint-Gobain Abrasives w Eibergen, w tym: produkcja 4.0, nasza technologia automatycznego układania w stosy, koncepcja UTG (Ultra-Thin Grinding) i nowa tarcza do szyn z Eko-centrum.

Pan De Chalendar był pod dużym wrażeniem naszych wyników i innowacji, które zostały z zadowoleniem przyjęte przez naszych klientów i branże, w których działamy, przyczyniając się do dalszego rozwoju innowacji.

Pierre-André de Chalendar visit
Pierre-André de Chalendar looking at discs

W odpowiedzi na tę wizytę, Joost Morsink, Dyrektor Generalny Europy Północnej, skomentował: "Mamy długą historię produkcji narzędzi ściernych do zastosowań przemysłowych i jest to fantastyczne osiągnięcie do podreślenia z okazji 60. rocznicy. Jesteśmy niezwykle dumni z tego, że pan Pierre-André de Chalendar i pan Benoît d'Iribarne odwiedzili naszą fabrykę oraz cieszymy się, że będziemy mogli świętować jubileusz przez cały rok."

SGA image
Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej szerokiej gamy przemysłowych materiałów ściernych, skontaktuj się z Regionalnym Kieronikiem Sprzedaży lub Dystrybutorem Flexovit.

Zdjęcia: Gregory Herpe